25 Ağustos 2011 Perşembe

Nişastalı harika kurabiye (sade,kakaolu,mozaik)

MALZEMELER





2 su bardağı nişasta
1 paket margarin (eritilmiş)
1,5 su bardağı şeker
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Alabildiğince un





YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri karıştırın, margarini önceden ocakta eritip soğutun ve karışıma ekleyin. Nişasta,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.En son kulak memesi kıvamına gelinceye dek un ekleyip hamur elde edin. Hamuru ikiye bölün, yarısına kakao karıştırıp iyice hamura yedirin.Hamur biraz sertleşebilir önemli değil.

Sade hamurun 3/2 sini ayırın bu hamurdan ceviz büyüklüğünde koparın, avucunuzun içinde yuvarlayıp üzerine hafifçe bastırın.Bu sade kurabiyeniz. Kakaolu hamurunda 3/2 sini ayırıp aynı şekilde ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın tepsiye dizin. Bu da kakaolu kurabiyeniz.

En son olarak bir cevizin yarısı kadar sade, yarısı kadar da kakaolu hamurdan alıp ikisini birleştirin, yuvarlayın. Mozaik şekilli güzel bir kurabiye ortaya çıkacak. Bunları da tepsiye dizin. Tepsiye yağ sürmenize gerek yok, kurabiyeler yapışmaz.

Pişirme kısmı çok önemli, 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına kurabiyeleri koyun ve sadece 10 dakika pişirin. Özellikle sade kurabiyeden daha iyi anlayabilirsiniz kesinlikle kızarmayacak, bembeyaz kalacak. Üzeri çatlayacak çok sert de olmayacak.

Bu kurabiyenin özelliği bayatladıkça tadının güzelleşmesidir. Bir ay sonra bile çok güzel şekilde yenebilir, bu yüzden ben genellikle iki ölçü yaparım. Bu kurabiyeyi yiyen herkes çok beğenecektir. Yıllardır misafirlerime gönül rahatlığıyla ikram ettiğim ve herkesin tadına bayıldığı bir kurabiyedir.

Afiyet olsun.



1 yorum:

  1. Eee.. Yeni tarifler ve resimli anlatımlar bekliyoruz Deniz hanım. Saygılar dilerim...

    YanıtlaSil