![]() |
Sütlü İrmik Tatlısı |
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin(isteğe göre)
Tarçın
YAPILIŞI
Sütün içine şeker, irmik ve vanilyayı koyun, sürekli karıştırarak kaynatın. Yaklaşık beş dakika koyulaşması için karıştırarak kaynatmaya devam edin, en son margarini ekleyip içinde eritin. Ocaktan aldıktan sonra kare ya da yuvarlak yayvan bir kaba döküp üzerine tarçın serpin.
Çeşitli şekillerde kalıplara koyabilirsiniz. Ben uzun kek kalıbına yarısını boşaltıp pötibör bisküviyi ezip içine kakao ve tarçın koydum arasına çikolata gibi serip geri kalan yarısını ekledim. Soğuduktan sonra kek gibi kalıptan çıkarıp dilim olarak servis ettim. Siz arasına süte batırdığınız herhangi bir bisküviyi düzebilirsiniz. Tamamen hayal gücünüze ve yaratıcılığınıza kalmış. Soğuduktan sonra buzdolabında bekletin. Akşam misafiriniz gelecekse sabahtan yapıp dolaba koyarsanız çok güzel sonuç alırsınız.
Afiyet olsun.
![]() |
Sütlü İrmik Tatlısı |
![]() |
Sütlü İrmik Tatlısı |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder