MALZEMELER
3 Yufka
2 Yumurta
2,5 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvı yağ (isteğinize göre azaltabilirsiniz)
1 Paket kabartma tozu
1 Kase peynir
YAPILIŞI
Büyükçe bir kabın içinde yumurta, süt, yağ ve kabartma tozunu karıştırın.Başka bir yerde yufkayı didikleyerek parçalayın ve sıvı karışıma ekleyin.elinizle karıştırmanız daha iyi olur böylece birbirine yapışmış olan yufka parçalarını daha iyi fark edip ayırabilirsiniz.Bu karışımı kare borcama ya da ona denk büyüklükte bir fırın kabına döküp yayın, altı üstü kızarana dek 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Bu tarifin en güzel yanı bayatlamış yufkayla da yapılabiliyor olması.Buzluktan çıkardığınız yufkayı kullanabilirsiniz ayrıca 10 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanıyor.Fırın ısınana kadar zaten börek pişmeye hazır hale geliyor, toplamda yarım saatte bitiyor.Ani misafirler için ya da yoğun bir günün ardından çabucak hazır olan bir börek.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder